Zacvičme si s bruškom aj bez neho (2)

Petra Gupková 0

Opäť začneme v tzv. Počiatočnej polohe: sadnite si vzpriamene, nohy položte na podlahu vedľa seba, chodidlá mierne od seba, ramená spustite – najlepšie tak, že necháte ruky klesnúť dole vedľa stoličky. Nasledujúce cviky opakujte toľkokrát, koľko Vám vyhovuje.

  1. Aj dnes začnite hlbokým dýchaním do pľúc.
  2. Hlavu vytláčajte ďaleko pred seba, bradou vpred. Ramená pritom tlačte dolu vzad.
  3. Teraz hlavu tlačte vzad, bradu dole, akoby k ohryzku.
  4. V neutrálnej polohe hlavy si položte dlaň na čelo a tlačte hlavu do dlane.
  5. Opakujte s dlaňou opretou o zátylok. Pozor, uvoľňovanie tlaku má byť pomalé, postupné, aby ste nedostali kŕč.
  6. Svaly krku si uvoľnite potriasaním rôznymi smermi.
  7. Horné paže úplne uvoľnite, nechajte ich klesnúť vedľa stoličky a krúžte plecami s maximálnym možným polomerom, vpred aj vzad.
  8. Nasledujúci cvik môžete cvičiť v sede, aj postojačky – chodidlá mierne od seba: ramená zatlačte vpred a chrbát zaguľaťte, ruky majte voľne spustené, alebo vbok. Následne vypnite hrudník ďaleko vpred a ramená tlačte vzad. Hlavu držte vzpriamene, nepredkláňajte, ani nezakláňajte ju. Ak stojíte, panvu držte v strednej polohe, zadok vtiahnutý. V oboch krajných polohách zotrvajte pár sekúnd, aby ste cítili príjemný ťah.
  9. Upažte, dlane postavte do 90° uhla. Obe paže naraz ťahajte od seba – podobne, akoby ste na oboch stranách tlačili do fiktívnej steny. Ramená pritom nezdvíhajte a nevysúvajte hrudník. Striedajte ťah a uvoľnenie.
  10. Predchádzajúci cvik opakujte s pažami predpaženými, pričom sa snažte ramená „vytiahnuť“ pred seba, ale nezdvíhajte ich a chrbát neguľaťte.

Opísané cviky si môžete jednoducho zacvičiť aj za pár minút v práci za stolom, PC či pri čítaní „bábetka“.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár