
O AUTOROVITakakikaMore a červené tenisky. Materská na ostrove a muž v nebi. |
Už prešiel nejaký ten piatok od môjho posledného pobytu v pôrodnici, ale keď počúvam súčasné mamičky, mám deja-vu ako vyšité, najmä ak sa zvrtne reč na stravu, ktorú tam servírujú.
Môžete si zaplatiť nadštandard, aký chcete. Vlastnú posteľ, vlastného manžela na izbe s vázou a kvetinkou a ovládačom od telky, ale stavte sa, o čo chcete, že menu ofrflete.
Biele rožky, salám, banán, bôčiková - hodil by sa reklamný džingel „to najlepšie na roztrhanie stehov." Skrátka nič moc.
Ak budete po cisárskom reze, kašovité jedlá vás neminú.
Je fakt, že od pôrodníc nečakáme kuchyňu na úrovni reštaurácie s michelinskou hviezdou.
Ale je rozdiel, čo považujeme za "štandard." A normálnu jedálenskú kultúru.
Na sociálnej sieti Imgur zdieľala istá žena fotky jedál, ktoré jej servírovali počas pobytu v jednej japonskej pôrodnici. Takto vraj vyzerá bežná strava pre rodičky každý deň.
Rodila síce v súkromnej pôrodnici, ale väčšinu výdavkov jej pokrylo zdravotné poistenie, doplácala asi 30 % (v tomto bode si spomeňme, čo všetko máme "zadarmo" v slovenských pôrodniciach. Zobrať si so sebou musíme aj vlastný príbor).
Na fotkách ukázala, čo jedávajú rodičky - čo je štandardom. Okrem palaciniek na raňajky, čokoládového koláčika, rizota, šalátov, rezňa aj plody mora, či bezalkoholické "šampanské" vrámci prvého obeda po pôrode.
Pozrite si fotogalériu.
Japanese hospital food
I recently gave birth in Japan. Here is some of the hospital food I ate.
budeme radi, ak sa s fotkami, ktoré ste ulovili v slovenskej pôrodnici, podelíte. Napíšte nám na redakcia(at)rodinka.sk.