Zacvičme si s bruškom aj bez neho (3)

Petra Gupková 2

Opäť si sadnite do Počiatočnej polohy: vzpriamene, nohy položte na podlahu vedľa seba, chodidlá mierne od seba, ramená spustite – najlepšie tak, že necháte ruky klesnúť dole vedľa stoličky. Ak sa Vám lepšie cvičí v stoji, postavte sa rovno, nohy mierne od seba, chrbticu ťahajte do výšky, zadok stiahnite.

  1. Upažte a ťahajte hrudník striedavo do strán tak, aby Vaše ruky ostali rovnobežné s podlahou. Nehýbte pritom hlavou ani panvou, pohybujte iba časťou tela od pása po krk. Plecia tlačte dole.
  2. Ruky si založte vbok a skúste točiť hrudníkom. Využite popis predchádzajúceho cviku a cvikov z minulého článku.
  3. Spomeňte si, ako sme v škôlke „trhali čerešne“ – naťahujte sa striedavo pravou a ľavou rukou hore – za čerešňami, pri tomto cviku rameno dvíhajte čo najviac.
  4. Ruky predpažte, upažte alebo voľne položte na stôl pred Vami, ako Vám vyhovuje. Striedavo vystierajte a rozťahujte prsty od seba a zatínajte v päsť (zatlačte).
  5. Zakrúžte si dlaňami smerom dnu aj von, snažte sa čo najviac rozhýbať kĺby zápästia.
  6. Teraz si ruky predpažte alebo upažte a krúžte predlaktiami oboma smermi.
  7. Ak Vám to priestor dovolí zakrúžte si celými pažami. Pozor! Chrbát majte vystretý, krk vytiahnutý a ramená tlačte dolu.
  8. Prepleťte si prsty oboch rúk do seba, vytočte dlane vpred od seba a natiahnite ruky dopredu. Chrbát nahrbte.
  9. Oprite dlane rúk o seba tak, aby ste ich spolu držali pred sebou, vo výške hrudnej kosti a predlaktia držte rovnobežne s podlahou. Vyviňte silný tlak do dlaní, oboma rukami naraz a uvoľnite. Tlak by ste mali cítiť nielen v dlaniach, ale v celých pažiach aj okolo lopatiek. Hlavu nepredkláňajte.
  10. V poslednom cviku si spojte ruky za chrbtom – jedna zvrchu, cez rameno, druhá odspodu, popod pažu a trochu sa ponaťahujte.

Opísané cviky sú dobré aj ako prevencia opuchania prstov a rúk v tehotenstve.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. niesom velky športovec, pre mna je ovela lepšie jazdit na bicykli, kolobežke, pretože mi to pekne vytvaruje telo a je to i určity sposob psychohygieny

    1. športujem s detmi, každy den spolu jazdime na bickyli a je skvele i po fyzickej stranke. DOma sa ešte nasedime dost

Pridaj komentár