Tehotenstvo a brušné tance

Katie 1

Počas tehotenstva sa všetka pozornosť nastávajúcich rodičov venuje rastúcemu ženskému brušku, v ktorom žije a vyvíja sa malé bábätko. Známi brucho chytajú, tľapkajú po ňom v snahe zacítiť dieťa. Vynikajúcim cvičením, ktoré pomôže budúcu mamičku pripraviť fyzicky i psychicky na pôrod, je brušný tanec.

Brušný tanec pomáha

V súčasnosti sa brušný tanec zaraďuje medzi jogu a ostatné formy cvičenia pre tehotné. Mnoho žien po pôrode uviedlo, že určité držanie tela a pohyby pri brušnom tanci im pomohli ľahšie porodiť. Výskumy ukazujú, že brušné tance skracujú pôrod a u žien, ktoré ich cvičia je nižší výskyt cisárskych rezov. Bábätku sa pri brušných tancoch dostáva viac kyslíku a živín. Podobne ako pri joge, tak aj pri brušných tancoch sa svaly naťahujú. Zlepší sa tak ohybnosť, sila a tiež držanie tela. Udržuje sa fyzická kondícia a spevňujú sa brušné svaly. Naviac, je to zábavné cvičenie a žena sa môže podeliť o svoje pocity s ostatnými cvičiacimi. Pri tancovaní sú veľmi dôležité pohyby bokmi, ktoré posilňujú svaly panvového dna.

Trošku histórie

Brušný tanec sa vyučoval už v starodávnych časoch ako predpôrodné cvičenie. Prvýkrát sa objavil už v období spred Biblie, keď bol súčasťou nábožného rituálu a oslavy ženskosti. Pôvodne to bol tanec pre ženy na svadobnej ceremónii a tiež pri pôrode.

Brušný tanec pomáha otehotnieť

Brušné tance údajne tiež pomáhajú otehotnieť. Známy je prípad mladej partnerskej dvojice, ktorá sa bezúspešne pokúšala o bábätko viac ako tri roky. Keď im odborníci poradili brušné tance, žena do šiestich mesiacov otehotnela a narodil sa jej zdravý chlapec. Podobne je to aj v prípade tých žien, ktoré porodili vďaka brušným tancom dvojičky.

Ako sa obliecť

Najvhodnejším oblečením na hodinu brušných tancov sú športové nohavice . Na vrch si môže žena obliecť body alebo bavlnené tričko. Nevyhnutnosťou je však šatka, ktorá sa používa na boky. Počas hodiny tancov sa púšťa rozmanitá orientálna hudba. Ideálne je, ak sa cvičí aspoň dvakrát za týždeň, hoci aj jediná hodina týždenne dokáže pomôcť žene upraviť nesprávne držanie tela, či posilniť svaly.

Brušný tanec „rozpráva“ príbeh o sile ženy, ktorá daruje život dieťaťu. Je to oslava plodnosti, túžby a nekonečnej lásky.
foto: www.sancatanca.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Nejen břišní tance se hodí jako perfektní možnost odreagování se a pohybu pro těhotné maminky, pole dance nebo

    gogo tanečnice přes večer nemusí být nic závadného pro miminko a maminka se může pěkně odreagovat, pozor ale na alkohol!

Pridaj komentár