Cvičenie v tehotenstve na základe jogy

Martina Kačániová 0

Špeciálne prispôsobené cvičenie jogy pomáha znižovať bežné bolesti v tehotenstve a pripraviť vaše telo na narodenie bábätka. Ak trpíte bolesťami chrbta, poraďte sa skôr, ako začnete cvičiť so svojím lekárom.

Stiahnutie panvy

Toto cvičenie uvoľňuje napätie v krížoch.
1, Kľaknite si na všetky štyri, aby ste mali medzi kolenami a plecami vzdialenosť asi 30 cm.
2, Spuste hlavu dolu a stiahnite zadok. Chrbát vypnite do oblúka, vydržte niekoľko sekúnd a potom povoľte. Opakujte päť až desať krát denne.

Uvoľnenie panvy

Toto cvičenie odstraňuje pocit stuhnutosti v panvovej oblasti a pomáha rozšíriť panvové dno.
1, Sadnite si na päty s kolenami od seba, aby palce smerovali dovnútra. Uvolnite plecia a zdvihnite ruky nad hlavu. Pravidelne dýchajte.
2, Predkloňte sa od bokov a položte predlaktia na zem, alebo na veľký vankúš. Pritiahnite zadok čo najbližšie k pätám. Vydržte 30 sekúnd.

Napínanie vnútorných strán stehien

Toto cvičenie uvoľňuje napätie na vnútorných stranách stehien a pomáha znížiť opuchy členkov.
1, Ľahnite si a oprite zadok a nohy o stenu. Zhlboka dýchajte a roztiahnite nohy od seba. Spodná časť chrbta by mala zostať na zemi. Dajte ruky za hlavu a položte ich na zem. Odpočívajte a zhlboka dýchajte.
2, Pokrčte kolená a spojte päty, pritiahnite ich čo najbližšie k telu tak, aby ste nepociťovali nepríjemné napätie. Mirne tlačte kolená smerom k stene. Vydržte 30 sekúnd, potom sa pomaly prevaľte na bok, aby ste mohli ľahko vsať.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár